Svt sverige finland

SVT:s korrespondent om Finlands besked: ”Dåliga nyheter för …

SVT:s korrespondent om Finlands besked: ”Dåliga nyheter för Sverige” | SVT Nyheter

för 3 dagar sedan — – Detta är dåliga nyheter för Sverige. Finland kan inte säga nej till det här erbjudandet, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick.

Turkiet anser att Finland har uppfyllt kraven i det så kallade Natoavtalet. Det beskedet gav Finlands utrikesminister Pekka Haavisto under lördagen. – Detta är dåliga nyheter för Sverige. Finland kan inte säga nej till det här erbjudandet, säger SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick.

Tre Kronor möter Finland i match om turneringssegern: ”Vi har …

Tre Kronor möter Finland i match om turneringssegern: ”Vi har vår bästa match kvar” | SVT Sport

12 feb. 2023 — Sverige måste besegra Finland i dag för att förbundskapten Sam Hallam … Vi måste plocka fram det bästa vi har, säger Hallam till SVT Sport.

Sverige måste besegra Finland i dag för att förbundskapten Sam Hallam ska kunna ta sin tredje raka turneringsseger. Men han tror inte att det blir enkelt.– Vi måste plocka fram det bästa vi har, säger Hallam till SVT Sport.

Sverige möter Finland i VM-kvalet | SVT Sport

6 sep. 2022 — Sverige är redan klart för VM. Nu ställs Blågult mot Finland i Tammerfors. Se sändningen i spelaren ovan.

Sverige är redan klart för VM.Nu ställs Blågult mot Finland i Tammerfors.Se sändningen i spelaren ovan.

Tre Kronor slog Finland – tredje raka turneringssegern

Tre Kronor slog Finland – tredje raka turneringssegern | SVT Sport

12 feb. 2023 — Visserligen förlorade Sverige öppningsmatchen mot Tjeckien (1–2 efter förlängning), men via 2–0 mot Schweiz och 3–1 mot Finland på söndagen …

Tre turneringar och tre förstaplatser – Sam Hallam har fått en lysande start som förbundskapten för Tre Kronor.Segern i hemmaturneringen i Malmö Arena säkrades via 3-1 mot ärkerivalen Finland.– Det kan inte bli bättre än så här, säger Theodor Lennström, som gjorde sitt första landslagsmål, till SVT Sport.

Finland kan behöva gå vidare med Nato-ansökan utan Sverige

Haavisto: Finland kan behöva gå vidare med Nato-ansökan utan Sverige | SVT Nyheter

24 jan. 2023 — Finlands utrikesminister Pekka Haavisto antydde för första gången att man kan behöva gå vidare med sin Natoansökan utan Sverige.

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto antydde för första gången att man kan behöva gå vidare med sin Natoansökan utan Sverige.Under en presskonferens kort därefter försäkrade han dock att huvudspåret fortfarande är ett gemensamt inträde.– Vi vill bli medlemmar samtidigt, säger han.

Sverige körde över Finland i JVM: ”Inte mycket att klaga på”

Sverige körde över Finland i JVM: ”Inte mycket att klaga på” | SVT Sport

11 jan. 2023 — – Det finns inte mycket att klaga på i dag, säger Mira Jungåker till SVT Sport. Sverige var stundtals illa ute mot Finland, i alla fall till en …

Sverige fortsätter att imponera i JVM.Efter de fina insatserna mot USA och Kanada körde de över Finland med 6–1 i den sista gruppspelsmatchen och nu väntar Slovakien i kvartsfinalen.– Det finns inte mycket att klaga på i dag, säger Mira Jungåker till SVT Sport.

Haavisto: Turkiet anser att Finland har uppfyllt Natoavtal

Haavisto: Turkiet anser att Finland har uppfyllt Natoavtal | SVT Nyheter

för 4 dagar sedan — De har insisterat på att göra skillnad på Sverige och Finland i den här processen, och nu verkar det bekräftas, säger han till SVT Nyheter.

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto säger att Turkiet har meddelat att Finland uppfyller de krav som ställts i den trepartsöverenskommelse man slöt i Madrid, rapporterar Yle.

Marcus Sörensen hjälte när Tre Kronor besegrade Finland

Marcus Sörensen hjälte när Tre Kronor besegrade Finland | SVT Sport

17 dec. 2022 — Finland är ett väldigt svårspelat lag, Sverige kommer inte få några gratislägen av Finland, sammanfattade SVT:s expert Mikael Renberg.

Tre Kronor mot de finska lejonen, ”Leijonat” – som vanligt en tuff och prestigefull kamp.Lördagens möte var inget undantag. Matchen svängde fram och tillbaka och gick till förlängning och sedermera straffar där Sverige vann.

Keywords: svt sverige finland, sverige nato nyheter