Teresa fidalgo aftonbladet

Nioårig flicka fick mordhot på Snapchat – Theresa Fidalgo

Theresa Fidalgo: Bluffmeddelande sprids bland ungdomar

20 sep. 2017 — Vandringssägnen har cirkulerat på internet under flera år och handlar om den så kallade Theresa Fidalgo som dog i en bilolycka i Portugal 1983.

Halloween närmar sig och kedjebrevet om ”spöket” Theresa Fidalgo som hotar att döda mottagaren har återigen fått spridni

Hotfullt kedjebrev sprids över landet – sätter skräck i barn

4 okt. 2016 — Redan för några år sedan fick tusentals barn hotfulla kedjebrev via sms och sociala medier. Och nu är spöket “Theresa Fidalgo” i gång igen.

Redan för några år sedan fick tusentals barn hotfulla kedjebrev via sms och sociala medier. Och nu är spöket “Theresa Fi

Kedjebrev cirkulerar på Snapchat – polisen i Östergötland …

Kedjebrev cirkulerar på Snapchat – polisen i Östergötland varnar – Aftonbladet TV

20 sep. 2017 — Aftonbladet är Sveriges nyhetspuls. Vi rapporterar, skildrar och gräver. Vi chattar, underhåller och utmanar. Vi frågar och ställer till …

Ett gammalt Halloween-kedjebrev om spöket Theresa Fidalgo har skrämt flera barn på Snapchat

Så kan du hantera kedjebrev som förälder – Källkritikbyrån

Så kan du hantera kedjebrev som förälder – Källkritikbyrån Källkritikbyrån

10 jan. 2021 — Kedjebreven om Teresa Fidalgo är tillbaka. De sprids bland barn på Snapchat, och skrämmer upp och väcker frågor.

Teresa Fidalgo är tillbaka. Men det är långt från det första kedjebrevet som skrämmer barn – och vuxna. Så här kan du förbereda dig och ditt barn.

Eleverna som stoppar sms-spöket – SvD

Eleverna som stoppar sms-spöket | SvD

10 okt. 2016 — Theresa Fidalgo-sms:en – som spridits i flera länder tidigare – har många barn blivit väldigt rädda för.

Senaste veckorna har barn runt om i landet skrämts av ett kedjebrev med hot från ett ”spöke”. På Backens skola i Umeå fick eleverna nog.

”Spöke” hotar skära halsen av barn på Snapchat – SvD

20 sep. 2017 — Meddelandet på appen Snapchat börjar: “Hej…. Jag heter Theresa Fidalgo. Jag är ett spöke.” Sedan uppmanas mottagaren att skicka meddelandet …

Polisens varning efter att 9-årig flicka fått mordhot på Snapchat

20 sep. 2017 — Jag heter Theresa Fidalgo. Jag är ett spöke”. Så inleds meddelandet som nu sprids på Snapchat där barn och ungdomar hotas till livet.

Jack Werner, Källkritkbyrån, har synpunkter på det nu så virala …

Clownhysterin 2016, Momo Challenge 2018, Teresa Fidalgo för bara några månader sedan, alla har följt exakt samma dramaturgi … https://www.aftonbladet.se/.

Källkritik, fake news och faktagranskning | Facebook – Facebook

12 apr. 2021 — Momo Challenge 2018, Teresa Fidalgo för bara några månader sedan, alla har följt exakt samma dramaturgi. … https://www.aftonbladet.

Föreläsning med Jonathan Lundberg – Ljusdals kommun

Föreläsning med Jonathan Lundberg – “När internet skrämmer oss”: INSTÄLLT! – Ljusdals kommun

25 mars 2020 — Inför valet 2018 jobbade han hos Aftonbladet, som politikreporter med fokus … Vem är Theresa Fidalgo, som hotar och skrämmer svenska barn?

Keywords: teresa fidalgo aftonbladet